WordPress öne çıkarılmış görsel boyutu nedir bir soru işareti olarak sık sık sorulmaktadır. Öne çıkan görseller blog yazılarını, sayfaları ya da özel yazı tiplerini en iyi anlatayan yapıya sahiptir.
İçeriği okumak için ziyaretçileri siteye çekmenize, içerikte neler anlatacağınıza dair ön fikir verdikleri için büyük bir önem taşımaktadır. Böylece kullanıcılar sitenizde daha fazla vakit geçirebilmektedir. Bununla sınırlı kalmadan öne çıkarılan görseller, temayı da destekleyerek ilgi çekici sonuçlar ortaya koymaktadır.
Bunlar çoğu zaman yazıların mini resmi sergilenirken görülmekte olup yazıya tıklandığı zaman bu görseller saya yazılarının üzerinde yerini almaktadır. Çoğu tema içerisinde WordPress öne çıkarılmış görsel sayfa ya da yazıların başlıklarından sonra görülmektedir.
WordPress Öne Çıkarılmış Görsel Boyutu Değiştirme
WordPress öne çıkarılmış görsel boyutu değiştirme her zaman büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü başarılı bir şekilde eklense bile bir süre sonra değişiklik yapma gereksinimleri olabilmektedir. WordPress öne çıkan görsel boyutu değiştirme için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.
1. Adım: Tema Fonksiyon Dosyasını Düzenleme
Öncelikle, WordPress tema fonksiyon dosyanıza (functions.php) öne çıkarılmış görsel boyutunu değiştirmek için kod eklemeniz gerekmektedir.
- WordPress admin paneline giriş yapın.
- Görünüm > Tema Düzenleyici yolunu takip edin.
- Sağ taraftan functions.php dosyasını seçin.
2. Adım: Yeni Öne Çıkarılmış Görsel Boyutu Ekleyin
functions.php dosyanıza aşağıdaki kodu ekleyerek yeni bir öne çıkarılmış görsel boyutu tanımlayabilirsiniz:
add_theme_support('post-thumbnails');
set_post_thumbnail_size(600, 400); // (Burada genişlik ve yükseklik değerlerini ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.)
3. Adım: Diğer Öne Çıkarılmış Görsel Boyutlarını Ekleyin
Birden fazla öne çıkarılmış görsel boyutu eklemek isterseniz, aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:
- add_theme_support(‘post-thumbnails’);
- set_post_thumbnail_size(600, 400); // Varsayılan öne çıkarılmış görsel boyutu
- add_image_size(‘custom-size’, 800, 600, true); // Özel boyut (800×600 piksel, kırpma etkin)
4. Adım: Temada Yeni Görsel Boyutunu Kullanın
Yeni öne çıkarılmış görsel boyutunu temanızda kullanmak için, single.php veya content.php gibi ilgili dosyalara aşağıdaki kodu ekleyin:
if ( has_post_thumbnail() ) {
the_post_thumbnail('custom-size'); // Burada 'custom-size' eklediğiniz özel boyutun adı
}
Eğer önceki yazılarınızda öne çıkarılmış görseller varsa, bu görsellerin yeni boyutlarda yeniden oluşturulması gerekecektir. Bunun için eklenti kullanabilirsiniz.
WordPress Öne Çıkarılmış Görsel Boyutu Değiştirme Eklenti Gerektirir Mi?
WordPress Öne Çıkarılmış Görsel Boyutu Nasıl Değiştirilir kapsamında eklentilerin gerekip gerekmedği pek çok kişi tarafından merak edilen bir konu olabilmektedir. Bunun cevabı temel olarak kişilere bağlı olarak değişmektedir. WordPress pek çok avantaja sahip olup eklentiler pek çok konuda kullanıcılara yardım etmektedir.
Bu bakımdan kullanılabilecek birçok eklenti de yer almaktadır. Regenerate Thumbnails, bu kapsamda yapılabilecek tercihlerden bir tanesidir. Bununla görsel boyutlarını kolay bir şekilde değiştirmek mümkündür. Eklenti görsel boyutunu güncelleyerek kodu ya da tema dosyasını değiştirmeyi gerektirmemektedir. Yalnızca birkaç tıklama ardından gerekli sonuçları almak mümkün hale gelmektedir.
WordPress Öne Çıkarılmış Görsel Boyutu Değiştirdikten Sonra Bilinmesi Gerekenler
WordPress Öne Çıkarılmış Görsel Boyutu değiştirme ardından bilinmesi gereken bazı konular da yer almaktadır. İlk olarak değişim tamamlandıktan sonra yeni görsel boyutu kontrol eidlimelidir. Çünkü öne çıkarılan görsellerin belirli bir boyutu bulunmaktadır. Standartlara uygun bir yapısı bulunmuyorsa gönderinin düzeninin bozulması, yanlış şekilde gösterilmesi muhtemeldir.
Bunun dışında deişim ardından sayfa yüklmesi esnasında performans kayıplarının olup olmadığına da dikkat edilmelidir. Görsel çok büyükse yükleme sırası uzayarak deneyimi olumsuz bir şekilde etkileyebilmektedir.
WordPress Öne Çıkarılmış Görseller Nasıl Eklenir?
Değiştirmenin yanı sıra WordPress öne çıkarılmış görsel ekleme de önem taşımakta olan bir konudur. Bunun için işlemler zor gibi görünse de yapmanız gerekenler oldukça kolaydır. Adım adım aşağıdaki işlemleri takip ederek gerekli sonuçlar alınabilmektedir.
- WordPress Yönetici Kontrol Paneline girin
- Yazılar’a ve ardından Yeni Ekle üzerine tıklayın
- Öne Çıkan Görsel sağ aşağıdaki köşede yer almaktadır. Sekme yoksa klasik WordPress yazı editörü kullanılıyorsa ekranın sağ üst bölümünde Ekran Tercihlerine girilmelidir
- Öne çıkan görsel kutusuna tıklanmaktadır. Öne Çıkan Görsel sekmesnizde Öne Çıkan Görsel Belirle üzerine tıklanır
- Ortam Kütüphanesi açan pencereye girilir
- WordPresss ortam kütüphaesinden doğudan istenen görseller seçilebilmektedr
- Bilgisayar içerisinden görsel eklemek istenirse Dosya Yükle üzerine tıklanır
- Klasör içerisinden dosya seçilir
Bundan sonra öne çıkarılan görselleri eklmek mümkündür. WordPress öne çıkarılmış görsel boyutu nasıl değiştirilir böylece tamalanabilmektedir.
WordPress Öne Çıkarılmış Görsel Nasıl Silinir?
Ekleme olduğu gibi WordPress Öne Çıkarılmış Görsel silme de kişiler tarafından sorulabilmektedir. Çünkü farklı sebeplerden ötürü görseli değiştirmek, farklı kullanmak istenebilmektedir. Bu eklemeye göre daha kolay olup ilk olarak Öne Çıkan Görsel sekmesine gidilmektedir.
Bundan sonra fotoğrafın altında yer alan Öne Çıkan Görseli Kaldır üzerine tıklanmaktadır. Ardından gerekli aşamaları takip ederek yeni görselleri eklemeniz kalmaktadır. Ancak temada olana kıyasla, bunun iyi olmadığı bir süre sonra fark edilebilir. Temalar görseller üzerinde tam bir kontrole sahip olup tema kendi görsel boyutlarına sahiptir.
Örneğin WordPress öne çıkarılmış görsel boyutu 1000px genişliğe ve 700 piksel yüksekliğe sahipse, yüklenen öne çıkarılmış 960 x 720 px olarak ayarlayabilmektedir. Bu farklılıktan ötürü bir takım değişiklikler de yaşanabilmektedir.
Diğer Yazılarımız
- Ettercap Nedir? Nasıl Kullanılır?Ettercap nedir? Nasıl Kullanılır? sorusuna ağ üzerindeki trafiği izleme ve manipüle etmek için yararlanılan bir araç olarak…
- Linux Vulnerability Management Tool: GreenboneLinux Vulnerability Management Tool: Greenbone açık kaynaklı bir zafiyet yönetim aracıdır ve Linux ortamlarında yaygın…
- Kali-ARM Build-ScriptsKali-ARM Build-Scripts Bunlar, burada bulunan önceden oluşturulmuş resmi Kali Linux ARM görüntülerini oluşturmak
- Temel Kali Linux KomutlarıTemel Kali Linux komutları genellikle yazılıma ilgi duyan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Günümüzde oldukça popüler olup,
- Beyaz Şapkalı Hacker Nedir, Nasıl Olunur?Beyaz şapkalı hacker nedir, nasıl olunur? sorusu son yıllarda siber güvenlik alanında oldukça önemli bir konudur.
- Ettercap Nedir? Nasıl Kullanılır?Ettercap nedir? Nasıl Kullanılır? sorusuna ağ üzerindeki trafiği izleme ve manipüle etmek için yararlanılan bir araç…
- Kali Linux Unutulan Root Şifresini DeğiştirmekKali Linux Unutulan Root Şifresini Değiştirmek değiştirmek mümkündür. Bu nedenle unutmuşsanız, endişelenmeden…
- Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme AracıWindows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı Microsoft tarafından sunulan, Windows işletim sisteminde bulunan..
- Anti Malware Nedir?Anti Malware Nedir, kötü amaçlı yazılımları tespit etmek ve bu tür yazılımların sistemlere zarar vermesini engellemek için…
- Hacker Nasıl Olunur İlk Adım ve StratejilerHacker nasıl olunur? İlk adım ve stratejiler bu yolda ilerlemek isteyenler için oldukça önemlidir. Hacker olmak karmaşık…
Yazımızı Değerlendirmek İster misiniz?
İçerik Puanı: 0 / 5. - Toplam Oy Sayısı: 0
Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.
Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!
Bu gönderiyi geliştirelim!
Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?