WordPress üyelik sistemi ile çalışan pek çok platform yer almaktadır. Bunlardan bazıları içerik üretirken bazıları e ticaret üzerine çalışabilmektedir. Üyelik sistemi temel olarak üye olduktan sonra ekstra içeriklere, ürünlere ya da özelliklere erişim sağlamaya özellik tanımaktadır.
Özellikle bu sistem içerik üreten profesyoneller tarafından kullanılmaktadır. Böylece seyirciler bir takım içeriklere sorunsuzca erişebilse de üyelik/abonelik ardından görülen içerikler onlardan gizli kalmaktadır.
Şayet siteniz WordPress üzerinden hizmet veriyorsa, bu kapsamda seçebileceğiniz pek çok eklenti vardır. WordPress Üyelik Sistemi eklentileri bilmek size bu süreçte yardımcı olabilir.
En İyi WordPress Sistemi Eklentileri
En iyi WordPress üyelik sistemi eklentileri kullanıcılara göre farklılık gösterebilmektedir. Çünkü her biri benzer özellikler sunsa da artıları ve eksileri birbirine göre değişebilmektedir. Bunlara tek tek bakmak aralarından kendiniz için en uygun olanlara karar vermeniz gerekmektedir.
Restrict Content Pro
Restrict Content Pro, WordPress üyelik sistemi eklentileri arasında seçeneklerden bir tanesidir. Oldukça tanınmış olup yaygın bir şekilde kullanım görmektedir. Easy Digital Downloads içerik satmak için olan bir başka ünlü eklentinin oluşturucusu tarafından sunulmaktadır.
Kolay bir şekilde kullanılmakta olan eklent iile sınırsız sayıda üyelik seviyesi oluşturmak mümkündür. Ayrıca deneme süreleri de yer almaktadır. Premium üyelikler için farklı fiyatlama modelleri oluşturmak da yapılabilmektedir. Örneğin aylık 30 Amerikan doları ile ücretlendirirseniz yıllık ücret olarak 200 Amerikan doları sunabilirsiniz.
Uygulama kullanıcıların üyeliklerini iptal etmeksizin farklı planlara geçmesini de mümkün hale getirmektedir. Böylece WordPress üyelik sistemi uygulamaları arasında ücretlerin güncellenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca entegresi yapılabilcek farklı ödeme seçenekleri de vardır. WooCommerce ve Braintree bunlardan bazılarıdır. İndirim yapabilmek için sabit fiyat ya da yüzde seçilebilmektedir.
LearnDash
LearnDash, en iyi WordPress üyelik sistemi eklentileri arasında yapabileceğiniz bir farklı uygulamadır. Bu özellikle online ders satmak için yardım etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı üniversiteler tarafından kullanım görmektedir.
Sahip olduğu özellikler sayesinde online öğrenim platformunun temel özelliklerine sahiptir. Dersleri tasarlamak için sürükle bırak tasarımı da oldukça pratiktir. Cevap bankası gibi seçenekleri de olup böylece testler hazırlanabilmektedir.
Gerekli olan tüm seçeneklerin doldurulması ardından testler otomatik hazırlanmakta, böylece pratik çözümler sunmaktadır. Kullanıcıya etkileşim imkânı verebilmek için profiller de hazırlanabilmektedir. WordPress üyelik sistemi bu bakımdan oldukça avantajlıdır.
s2Member
En iyi WordPresss üyelik eklentileri arıyorsanız, s2Member da onlardan bir tanesidir. Ücretsiz ve premium olmak üzere iki farklı planı olup istediğinizi seçmek mümkündür. Ücretsiz versiyonu kusurlu özelliklere sahip olsa da uygun özellikleri yer almaktadır.
Eklenti yazı ya da sayfaları kısıtlama dışında yazı kategorisine göre ve yazıların belirli bölümlerine kısıtlama uygulamaya yardımcı olmaktadır. Böylece içeriklerinize kimin ne kadar erişim sağladığı kontrol edilebilmektedir. Bunun yanı sıra ücretsiz planı hoş görünen e-posta kampanya aracına da sahiptir.
Bunun yanı sıra WordPress üyelik sistemi eklentileri arasında sadece dört tane üyelik seviyesi vardır. Ayrıca içerik damlatma ve indirim kuponları yer almaktadır. Premium süresinde Stripe, Authorize.Net ve ClickBank yer almaktadır.
MemberPress
Eğer daha farklı WordPress üyelik sistemi uygulamaları arıyorsanız, MemberPress de onlardan bir tanesidir. İçeirk kısıtlamak istiyorsanız eklenti kişisel sayalar ve yazılardan fazlasını limitlemeye yardım etmektedir. İster ufak bölümünü isterseniz kategoriyi sınırlamanız mümkündür. Bununla sınırlı olmadan kullanıcıların indirme üzerine kontrolleri de yapılabilmektedir.
Bunun dışında fiyatlandırma seçeneklerinin her birine sınırsız üyelik seviyeleri istiyorsanız uygun çözümleri de vardır. Ayrıca belirli üyelik seviyeleri gruplandırılarak, böylece kullanıcılar yükseltme için teşvik edilebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra dilerseniz LearnDash ile entegresi de yapılabilmektedir. Bu bakımdan online ders veren platformlar için de uygun bir yapısı vardır.
En iyi WordPress üyelik sistemi eklentileri arasında MemberPress Basic, Plus ve Pro olmak üzere 3 farklı planı olup ücretlendirmesi her birinde değişmektedir.
MemberMouse
MemberMouse da en iyi WordPress üyelik sistemi eklentileri arasında yapılabilecek tercihlerden bir tanesidir. Her ne kadar farklı eklentilere benzese de özgün yanları da mevcuttur. Sınırsız şekilde üyelik seviyesi yapmaya yardım ettiği gibi yazı veya sayfaları tek tek satmak da mümkün hale gelmektedir. Sitenin işlevselliğini kontrol için kullanıcı gözünde görmenizi sağlayan modu da yer almaktadır.
Yazı, sayfa ve kategorileri sınırlamaya olanak tanıdığı gibi üye oldukları tarih itibarından sonraki yazıları görmeleri için ayarlamak da mümkündür. Bunların yanı sıra en iyi WordPress üyelik sistemi eklentileri arasında hangi içeriğin kısıtlı olduğnu, yakında bir zamanda mevcut olacağını gösteren araçlara da sahiptir.
Diğer Yazılarımız
- PHP Null CoalescingPHP Null Coalescing bu sistemin 7 sürümünde tanıtılmış olup, koşullu olarak veri atamaya yardım etmektedir.
- PHP’de If-Else İfadesiPHP if else ifadesi sadece PHP’de değil, aynı zamanda pek çok programlama dilinde en önemli yapı taşlarından..
- PHP Matematiksel İşlemlerPHP matematiksel işlemler her işlem için farklılık göstermektedir. Örnek olarak Pi değerini döndüren bir koda ihtiyacınız..
- PHP For DöngüsüPHP For Döngüsü Hangi programlama dili kullanılırsa kullanılsın for döngüsü mutlaka içerisinde yerini almaktadır.
- PHP Do While DöngüsüPHP Do While döngüsü tıpkı While döngüsü gibi kod kümesini geçmek için yararlanılabilmektedir. Do-while
- PHP Array DöngüsüPHP Array Döngüsü birden çok değeri söz konusu değeri depolamak için daha fazla değişken oluşturmaya gerek kalmadan,
- PHP Yorum SatırlarıPHP yorum satırları nedir? Sorusuna yanıt olarak; PHP’de yorum satırları, kod yazarken önemli bir rol oynayan ve kodun
- Php Echo KomutuPhp Echo Komutu PHP içerisinde kullanılabilecek pek çok komut bulunmakta olup her biri ayrı bir işleve sahiptir.
- PHP Değişkenler – PHP Değişken TanımlamaPHP Değişkenler – PHP Değişken Tanımlama, Her dilin kendine özgü PHP değişken tanımlaması bulunmaktadır.
- 502 Bad Gateway Hatası ve Çözüm Teknikleri502 Bad Gateway Hatası ve Çözüm Teknikleri Bağlantı hatası kodları internet kullanıcılarının karşılaşabileceği en can sıkıcı
Yazımızı Değerlendirmek İster misiniz?
İçerik Puanı: 0 / 5. - Toplam Oy Sayısı: 0
Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.
Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!
Bu gönderiyi geliştirelim!
Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?