TPK Medya Ankara Web Tasarım S Logo

WordPress SSL Kurulumu ve HTTPS Ayarları

İçerik Listesi

0
(0)

WordPress SSL kurulumu ve HTTPS ayarlarını doğru bir şekilde yapmak her zaman büyük bir gereksinimdir. Çünkü internet sitenizin olması kullanıcıların kişisel bilgileri üzerine size güvendiğini göstermektedir. Bu konuda SSL ve HTTPS sistemleri büyük bir öneme sahiptir. Kurulumun nasıl olduğunu bilmek büyük bir önem taşımaktadır.

Kurumsal Web Sitesi Tasarımı Hizmeti
Kurumsal Web Sitesi Tasarımı Hizmeti

SSL Nedir?

SSL ya da Secure Sockets Layer, internet sitesi ile internet tarayıcısı arasında güveni bir bağ kurmaya olanak tanımaktadır. SSL kullanmakta olan sitelerin sertifikası olup özel bilgilerin transfer sırasında güvende olduğunu göstermektedir.

Sertifikaları kullanan internet siteleri kolay bir şekilde fark edilebilmektedir. Zira sitelerin yan tarafında yeşil renli bir kilit sembolü yer almaktadır. Bunu kullanmak, hesap açılması gereken bir siteyseniz kullanıcıların bilgilerinin güvence altında olduğunu göstermesine olanak tanımaktadır.

Bunun yanı sıra SSL sayesinde internet siteleri çok daha güvenilir bir hal alabilmektedir. SEO konusunda da güvenilir olmanıza katkı sağlamaktadır.  Zira Google, SSL kullanmamakta olan sayfaları güvenilir değil şekilde sınıflandırmaktadır. Bu bakımdan sadece SSL nedir bilmek ve kurulumu yapmak büyük bir önem taşımaktadır.

HTTPS Nedir?

WordPress SSL kurulumu yaptıktan sonra HTTPS ayarlarını da gerçekleştirmek gerekmektedir. Bu tıpkı HTTP gibi çalışmakla beraber daha yüksek güvenlik standartlarına sahiptir. Ancak HTTPS sistemine sahip olabilmek için sitenin SSL sertifikasının da olması gerekmektedir. Şayet SSL olmadan HTTPS kullanan site açılmaya çalışılırsa bir hata alınacaktır. Sadece bir tanesi kullanılırsa kullanıcıların internet sitesi ile yaptığı veri transferi güvence altına alınamamaktadır.

Kurumsal Web Sitesi Tasarımı Hizmeti
Kurumsal Web Sitesi Tasarımı Hizmeti

WordPress SSL Kurulumu ve HTTPS Ayarları Nasıl Yapılır?

WordPress SSL kurlumu ve HTTPS ayarlarını yapmak zor gibi dursa da oldukça kolaydır. Bunun ilk yöntemi WordPress Dashboard 301 Redirect olmaktadır. Yeni bir web sitesi kuruyorsanız işlem basit olsa da halihazırda kurulu bir siteye sertifika eklemek karmaşık hale gelebilmektedir.

Durum ne olursa olsun ilk adım WordPress yönetici panelini açarak Ayarlar ve Gnel böümüne giriş yapmadır. Ardından WordPress Adresi ve Site Adresi olmak üzere iki alan yer almaktadır. Sitenin adresi her ikisinde de aynı olmalı ve http kullanmalıdır. Sadece her iki sistemde de prefix eklerini HTTPS olarak ayarlamak yeterlidir.

WordPress HTTPS ayarları esnasında kullanılabilecek farklı yönlendirme yöntemleri olup genellikle 301 Redirect arama motorlarına sitenin kalıcı olarak bir adresten diğerine taşındığını belirmede yeterlidir. Bunun için yapıyı kontrol eden .Htaccess dosya düzenlenmektedir.

Bunu yapabilmek için FileZilla tarzı bir FTP yazılımı ile doğrudan erişim sağlanmaktadır. FTP üzerinden siteye bağlanma ardından public_html açılmakta, .Htaccess bulunarak seçilip sağ tıklanmaktadır. Görüntüle/Düzenle denilmesi ardınadn metin editörü ile açılarak üzerinde değişiklik gerçekleştirilebilmektedir.

Eğer ne yapacağınızı bilmiyorsanız WordPress HTTPS ayarları profesyonelleri bilinmelidir. Eğer biliyorsanız yalnızca dosyanın en altına inildikten sonra şu kod girilmektedir.

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteCond %{SERVER_PORT} 80

RewriteRule ^(.*)$ https://www.internetsitesi.com/$1 [R,L]

</IfModule>

WordPress SSL kurulumu ve HTTPS optimizasyonu sırasında kod içindeki URL verisini sitenin HTTPS adresi ile değiştirmek gerekmektedir. Böylece port 8 ile gelen her bağlantı yeni ve güvenli URL adresine gelmektedir.

URL adresinde bulunan kod eklendikten sonra ise .Htaccess üzerinde yapılan değişiklikler kayıt edilmektedir. Onaylar verildikten sonra internet sitesine HTTP ile girilmeye kalkıldığında otomatik olarak tarayıcı HTTPS üzerine yönlendirecektir.

WordPress SSL Eklentisi

WordPress SSL kurulumu ve HTTPS ayarları eklentiler ile de yapılmaktadır. Şayet dosyaları karıştırmak istemiyorsanız eklentiler daha kolay şekilde bu sorunlara yanıt bulmanızı sağlamaktadır. Böylece bir önceki yöntemde olduğu gibi kodlar otomatik şekilde eklenmektedir.

Yöntem daha basit olmakla birlikte taşıdığı riskleri de birmek gerekir .Şayet başka bir araç ile uyumluluk problemi olursa SSL eklentisi çalışmayı kesebilmektedir. Bunu çözene kadar da site HTTPS üzerinden doğal olarak yüklenmeyecektir.

Eğer eklentiyi yine de tercih ederseniz bunun için pek çok uygulama yer almaktadır Really Simple SSL onlardan bir tanesi olan tüm ihtiyaç bir SSL sertifikasının kurulama hazır olmasıdır. Eklentinin kurulup aktif hale getirilmesi ardından sertifika için tarama yapılmakta, varsa tek tıklama ile kolay şekilde aktif hale getirmenize olanak tanımaktadır.

Bunun için WordPress HTTPS ayarları yaparken Admin paneline girmek, ardından da Ayarlar, SSL bölümünü açarak Reload Over HTTPS üzerine tıklamak kalmaktadır.  Tüm işlemler de bu şekilde tamamlanmaktadır.

Ancak SSL kurulumunu ve HTTPS ayarlarını eklentisiz yapmak isterseni ve teknik konuda bilginize güvenmiyorsanız, doğru yapacağınızdan endişe duyuyorsanız en başında bu işlemleri yapması için bir profesyonel ile konu hakkında konuşanız tavsiye edilmektedir.

Diğer Yazılarımız

  • PHP Null Coalescing
    PHP Null Coalescing bu sistemin 7 sürümünde tanıtılmış olup, koşullu olarak veri atamaya yardım etmektedir.
  • PHP’de If-Else İfadesi
    PHP if else ifadesi sadece PHP’de değil, aynı zamanda pek çok programlama dilinde en önemli yapı taşlarından..
  • PHP Matematiksel İşlemler
    PHP matematiksel işlemler her işlem için farklılık göstermektedir. Örnek olarak Pi değerini döndüren bir koda ihtiyacınız..
  • PHP For Döngüsü
    PHP For Döngüsü Hangi programlama dili kullanılırsa kullanılsın for döngüsü mutlaka içerisinde yerini almaktadır.
  • PHP Do While Döngüsü
    PHP Do While döngüsü tıpkı While döngüsü gibi kod kümesini geçmek için yararlanılabilmektedir. Do-while
  • PHP Array Döngüsü
    PHP Array Döngüsü birden çok değeri söz konusu değeri depolamak için daha fazla değişken oluşturmaya gerek kalmadan,
  • PHP Yorum Satırları
    PHP yorum satırları nedir? Sorusuna yanıt olarak; PHP’de yorum satırları, kod yazarken önemli bir rol oynayan ve kodun
  • Php Echo Komutu
    Php Echo Komutu PHP içerisinde kullanılabilecek pek çok komut bulunmakta olup her biri ayrı bir işleve sahiptir.
  • PHP Değişkenler – PHP Değişken Tanımlama
    PHP Değişkenler – PHP Değişken Tanımlama, Her dilin kendine özgü PHP değişken tanımlaması bulunmaktadır.
  • 502 Bad Gateway Hatası ve Çözüm Teknikleri
    502 Bad Gateway Hatası ve Çözüm Teknikleri Bağlantı hatası kodları internet kullanıcılarının karşılaşabileceği en can sıkıcı

Yazımızı Değerlendirmek İster misiniz?

İçerik Puanı: 0 / 5. - Toplam Oy Sayısı: 0

Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!

Bu gönderiyi geliştirelim!

Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?

Firma Konum Bilgimiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Web Tasarım ve Digital Medya Ajansı

Web Tasarım, SEO Çalışması ve İnternet Reklamcılığı konusunda sizlere profesyonel destek sağlıyoruz.

Son Eklenenler

AKLINIZDA PROJE Mİ VAR? HEMEN TEKLİF ALIN

Formu doldurun sizi hemen arayalım.