PHP Tek Tırnak ve Çift Tırnak Farkları ile özellikel yeni kullanıcılar tarafından karıştırılabilen bir konudur. Her ne kadar ikisi de metin türündeki veriyi tanımlarken kullanılsa da bir takım farklılıkları yer almaktadır. Bunları bilmek, daha iyi şekilde kullanmaya olanak tanımaktadır.
PHP kullanırken tek tırnak ile belirtilen verilerde sistem tüm içeriği neredeyse olduğu gibi yazdırmaktadır. Değişkenler ile çoğu kaçış dizisi de yorumlanmamaktadır. Bununla birlikte istisna şeklinde ters eğik çizgi, yani kaşık karakteri kullanarak, yorumlamak mümkün olabilmektedir.
Bunun dışında PHP çift tırnak ile açıklanan veriler olduğu gibi yazdırılmamakta, veriler yorumlanmaktadır. İçerisinde değişken yer alıyorsa değerlendirmesi de yapılmaktadır.
PHP Tek Tırnak Nedir?
PHP tek tırnak içerisine yazılan her şey String olarak görülmektedir. Üstelik tırnak arasına değişken yazılsa d aynı şekilde String olarak algılanmakta, doğrudan ekrana yazılmaktadır. Ancak değişken içeriği değil adı geçirilmektedir.
Şayet String içerisine tek tırnak ya da eğik çizgi koyulacaksa karakter başına \ sembolünü getirmeye özen gösterilmelidir. Bu sembol farklı bir karakter önünde kullanım görürse o karakter ile beraber yazdırılacaktır.
PHP tek tırnak içerisinde \n, \r, \t ve \f karakterleri yorumlanmadan, doğrudan yazdırılacaktır. Örneklere bakarak bunu daha iyi anlamak mümkündür.
PHP Çift Tırnak Kullanımı
PHP çift tırnak kullanımı da String olarak içerisinde yazılan her şeyi görmektedir. Ancak tek tırnağın dışında bunlar değişken olarak algılanmakta, değişken içeriği yazdırılmaktadır. Şayet String içerisinde çift tırnak, eğik çizgi ya da dolar sembolü olacaksa karakterlerin başına \ gelmelidir.
Bu sembol farklı bir karakterin önünde yer alırsa o karakter ile beraber yazdırılmaktadır. Ayrıca \n, \r, \t, \v ve \f karakterleri işlevlerine bakılarak yorumlanmaktadır. Bir dizi karakteri tek ya da çift tırnak içerisine alarak dize oluşturmak mümkündür. Çift tırnaklı diziler dizi içindeki değişken veya kaçış dizileri değerlendirerek ayrıştırmaktadır.
Tek tırnaklı dizeler ise karakteri tam olarak söylendiği gibi çıkarmaktadır. PHP çift tırnak kullanımı öncesinde bilinmesi gereken kaçış dizileri de vardır. Genel anlamda bu dizeler programa normal çalışma prosedürünü durdurmasını söylenen karakterleri farklı şekilde değerlendirmesini belirtmektedir.
Bunlar eğik çizgi ile başlayarak çit tırnalı dizelere uygulanmaktadır. Tek tırnaklı bir dize, sadece tek tırnak ya da ters eğik çizgi için kaçış dizelerinden faydalanmaktadır. Yaygın olarak,
- \” çift tırnak için
- \\ ters eğik çizgi için
- \$ Değişkeni genişletmek yerine dolar işareti oluşturmak için
- \n yeni bir satır için
- \t bir sekme için
Kullanı görmektedir. \” dizinin bir çıktısını alabilmek için de 3 tane ters eğik çizgi kullanılması gerekmektedir. Bunun için öncelikle \\ sonrasında ise çift tırnak işareti oluşturmak için \”.\’ belirtildiği gibi oluşturulmaktadır. PHP tek ve çift tırnak bu bakımdan karıştırılmaması gereken bir konudur.
Tek Tırnak ile Metin Verisinde Değişken Kullanma
PHP tek tırnak ile tanımlanan verilerde değişken kullanma durumunda değişkenin kendi verisi yazdırılmamaktadır. Kullanılan değişken adı olduğu gibi yazdırıldığı için değişken verisinin yazdırılması için çift tırnak alınmalıdır
Tırnak İçinde Tırnak Kullanımı
PHP tırnak içinde tırnak kullanımı da bilinmesi gereken konulardan bir tanesidir. Şayet tırnak içerisinde tırnak kullanılır ancak kaçış karakteri kullanılmazsa, Palse Error seviyesinde bir hata çıktısı oluşabilmektedir.
Bu bakımdan kullanılan metin editörü ya da IDE’daki renk şemasından bir problem olduğu kolay bir şekilde anlaşılabilmektedir. Ayrıca metin verisinde değişken kullanımı da önem taşımaktadır. Değerlendirilmesi istenen değişkenin ismini yalıtmak için süslü parantez kullanmalıdır.
Diğer Yazılarımız
- PHP Tek Tırnak ve Çift Tırnak FarklarıPHP Tek Tırnak ve Çift Tırnak Farkları ile özellikel yeni kullanıcılar tarafından karıştırılabilen bir konudur. Her ne…
- PHP Null CoalescingPHP Null Coalescing bu sistemin 7 sürümünde tanıtılmış olup, koşullu olarak veri atamaya yardım etmektedir.
- PHP’de If-Else İfadesiPHP if else ifadesi sadece PHP’de değil, aynı zamanda pek çok programlama dilinde en önemli yapı taşlarından..
- PHP Matematiksel İşlemlerPHP matematiksel işlemler her işlem için farklılık göstermektedir. Örnek olarak Pi değerini döndüren bir koda ihtiyacınız..
- PHP For DöngüsüPHP For Döngüsü Hangi programlama dili kullanılırsa kullanılsın for döngüsü mutlaka içerisinde yerini almaktadır.
- PHP Do While DöngüsüPHP Do While döngüsü tıpkı While döngüsü gibi kod kümesini geçmek için yararlanılabilmektedir. Do-while
- PHP Array DöngüsüPHP Array Döngüsü birden çok değeri söz konusu değeri depolamak için daha fazla değişken oluşturmaya gerek kalmadan,
- PHP Yorum SatırlarıPHP yorum satırları nedir? Sorusuna yanıt olarak; PHP’de yorum satırları, kod yazarken önemli bir rol oynayan ve kodun
- Php Echo KomutuPhp Echo Komutu PHP içerisinde kullanılabilecek pek çok komut bulunmakta olup her biri ayrı bir işleve sahiptir.
- PHP Değişkenler – PHP Değişken TanımlamaPHP Değişkenler – PHP Değişken Tanımlama, Her dilin kendine özgü PHP değişken tanımlaması bulunmaktadır.
- Laravel PHP İş Bankası Sanal Pos Entegrasyonu YapımıLaravel PHP İş Bankası Sanal POS entegrasyonu yapımı hizmetimiz ile online satışlarınızı güvenli…
- Laravel PHP Akbank Sanal Pos Entegrasyonu YapımıAkbank Sanal Pos Entegrasyonu TPK Medya, yenilikçi çözümleriyle dijital dünyada öne çıkan bir yazılım firmasıdır.
- Laravel PHP QNB Finansbank Sanal Pos Entegrasyonu YapımıPHP QNB Finansbank Sanal Pos Entegrasyonu, TPK Medya, öncü bir yazılım firması olarak…
- Laravel Tur Sitesi YapımıLaravel Tur Sitesi Yapımı, TPK Medya, dijital çözümler alanında öncü bir firmadır. Web tabanlı…
- Laravel PHP Denizbank Sanal Pos Entegrasyonu YapımıLaravel PHP Denizbank Sanal Pos entegrasyonu yapımı hizmeti ile firmamız profesyonel…
- Laravel PHP Kuveyt Türk Sanal Pos Entegrasyonu YapımıE-ticaret siteniz için güvenli ödeme çözümü arıyorsanız, Kuveyt Türk Sanal Pos entegrasyonu sizin için uygundur.
- Laravel PHP Ziraat Bankası Sanal Pos Entegrasyonu YapımıE-ticaret siteniz veya online platformunuz için Laravel PHP Ziraat Bankası Sanal POS entegrasyonu..
- Laravel PHP Vakıfbank Sanal Pos Entegrasyonu YapımıBaşarılı bir e-ticaret işletmesi için güvenilir ödeme sistemleri hayati önem taşımaktadır. Vakıfbank Sanal POS..
- Laravel Kurulumu Nasıl Yapılır?Laravel Kurulumu Nasıl Yapılır? Laravel Taylor Otwell tarafından geliştirilmiş bir web uygulama geliştirme…
- Ankara E-Ticaret YazılımıAnkara E-Ticaret Yazılımı sektöründe önemli bir yere sahiptir. Şehirde çok sayıda e-ticaret firması…
- API Entegrasyonu Nedir?API entegrasyonu nedir Application Programming Interface şeklinde açılan bir kavramdır. API iki yazılım…
- Sanal POS Entegrasyonu Nasıl Yapılır?E-ticaret siteleri ya da işletmelerin internet üzerinden işlemleri sürekli artmaktadır. Sanal POS…
- PHP ile Web Sitesi YapımıPHP ile yapılan web siteleri dinamik içerik ve gelişmiş fonksiyonlar sunarak işletmelere benzersiz….
Yazımızı Değerlendirmek İster misiniz?
İçerik Puanı: 5 / 5. - Toplam Oy Sayısı: 4547
Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.
Bu yazı sizin için yararlı olmadığı için üzgünüz!
Bu gönderiyi geliştirelim!
Bize bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi söyleyin?